Vatan Hainleri!

Türk’ün Ekmeğini Yiyip de Türk’e kılıç Sallama!!

Abdullah Gül Kimdir?

Posted by vatanhainleri Nisan 29, 2007

– ABD’nin güvenini kazanmış bir “ılımlı İslam temsilcisidir”.

– Washington’ın Ortadoğu politikalarına, “şov yapmadan, en güçlü desteği sessiz ve derinden sağlayan kişidir”.

– Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinde Brüksel’in taleplerini bir bir yerine getirirken önde hiç görünmeyen; hatta Tayyip Erdoğan ve Ali Babacan ‘ın kırdığı potları tamir eden insandır.

– İslam Kalkınma Bankası’nda ve örgütlerindeki deneyimini, “İngiltere’de aldığı altyapı ile tamamlayan” kişidir. Hem de Osmanlı dönemindeki Anglo-Arap modeline uyan bir biçimde…

– “Batı’ya güven veren” bir kimlik yanında Sünni Arap dünyasının da bel bağladığı insandır. İngiltere, ABD, Arap üçgeninde önemli bir kişidir.

– ABD’nin üst düzey yetkilileri ve AB kurumları ile “AKP dönemindeki en önemli ve kritik anlaşmalara” imza atan biridir.

– Rand Corporation ‘ın1996’daki Türkiye öngörüsünde, “Tayyip Erdoğan’la birlikte adı geçen insandır”.

– Ve Abdullah Gül 1979’da Sakarya Üniversitesi yönetiminin birkaç aylığına bana tahsis ettiği bir asistandır; 5 Ocak 1982’de İktisat Fakültesi’ndeki doktora jürisinde bulunduğum kişidir, 20 Temmuz 1996’da Başbakan Necmettin Erbakan ‘ı, benim ricam üzerine KKTC’ye ite kaka getiren genç bakandır.

– Yine 1995 ve 1996 yıllarında TBMM’de yaptığı çok çarpıcı konuşmalarda, “Benim AB ve Gümrük Birliği konusundaki değerlendirmelerime tam destek veren bir milletvekilidir”.

Abdullah Gül 1996’daki hali ile kalsaydı acaba;

– Tayyip Erdoğan’la birlikte AKP’yi kurabilir miydi?

– AKP iktidara gelebilir miydi?

– Abdullah Gül Dışişleri Bakanı olabilir miydi?

– Ve şimdi AKPmin cumhurbaşkanı adayı olarak belirlenebilir miydi?

Eğer 1996 öncesindeki Abdullah Gül aynen kalsaydı bunların hiçbiri olmazdı. ABD 28 Şubat ile değişenleri kendi tarafına aldı ve operasyonlarını uygulamaya koydu.

Değişmesi gerekirdi…
Bütün bunların olabilmesi için Abdullah Gül’ün değişmesi gerekirdi. Washington’ın ve Brüksel’in taleplerine hiçbir zaman karşı çıkmayan; onların Ortadoğu ve Türkiye üzerindeki isteklerine boyun eğen bir kimliğe dönüşmesi kaçınılmazdı. Kısacası anti-Amerikancı kimlikten Amerikancı Abdullah Gül’e dönmesi gerekiyordu.

Sanki AKP yönetimince Cumhurbaşkanlığı’na getirileceğini tahmin etmişçesine son kitabımda ona bir bölüm ayırdım. (*) Kendisini enine boyuna inceledim. Onun kimliğinde AKP’nin “serbest piyasa üzerinden İslamcı yapılanmaya geçiş yöntemini” sorguladım.

AB konusunda beni 1995 ve 1996’da destekleyen Gül’ün değişiminin arkasındaki nedenleri gözler önüne serdim. Bunun gerisinde Batı’nın yeni politikalarının Türkiye’yi biçimlendirmek isterken “seçtiği aktörlerin rollerini ele aldım”.

ABD ve AB, Türkiye’yi değil ama Türkiye içindeki oligarşiyi değiştiriyordu. “Siyasal sermaye yanında siyasal İslam, oligarşiye dahil ediliyordu.” Abdullah Gül işte burada sahneye çıkıyor ve bu senaryoda bana göre, “en önemli misyonu” üstleniyordu.

AKP iktidara geldiğinden beri Abdullah Gül Türkiye’nin iç ve dış dengelerinde çok önemli işler yaptı. Medya Tayyip Erdoğan’ı, Bülent Arın ç’ ı, Abdüllatif Şener ‘i konuştu.

Gölgede kalıp saklanan güç ise Abdullah Gül’dü. Batı, işlerini Abdullah Gül ile yürüttü. O medyaya çıkmadı, geride kaldı. Hatta “iyi polis” rolünde oldu; Tayyip Erdoğan, Rauf Denktaş ‘a en ağır sözleri söylerken Gül gidip onun koluna girdi, el ele resimler çektirdi.

ABD’ye büyük ödünler verilirken hiçbir şey yokmuş gibi resim verdi.

Gölgedeki adam şimdi öne çıkarıldı. Washington ve Brüksel memnun; onu çok iyi tanıyorlar ve güveniyorlar; kendilerinden biri gibi görüyorlar. Ilımlı İslam için ideal bir lider.

Üstelik Sünni Arap dünyasında da fiilen çalışmış, kaynaşmış bir kişilik. Bu durum Batı için biçilmiş kaftan, arasan bulamazsın.

Türkiye’de herkes Erdoğan’ı, Arınç’ı, Şener’i konuşuyordu; Ama Batı Abdullah Gül’ü tanıyor ve onunla yüz yüze geliyordu.

Bu sadece AKP liderliğinin değil Washington ve Brüksel’in de seçimiydi. Kulağınızı verip dinleyin bakalım; Batı’ya yakın iş çevreleri ve medyası nasıl el ovuşturacaklar görün… Hepsi Abdullah Gül’ü göklere çıkaracaklar: Türkiye’nin değil ama Batı’nın penceresinden görülen manzara bu…

(*) “Avrupa’yla Derin Bağlar” , Sayfa 50-75, Truva Yay, 2007

Erol MANİSALI, Cumhuriyet/27 Nisan 2007

93 Yanıt to “Abdullah Gül Kimdir?”

  1. Mastapas said

    Şimdiden AB’den üye olamazsınız tehtidi alıyoruz. Zaten tam üyelik için tarih olarak 2017 demişlerdi. AKP “işini” o zamana kadar ancak bitirir diye mi yoksa, 2017’ye kadar ancak sağarız diye mi bekleniyor acaba. Rejim ABD’nin de AB’nin de umurumda değil. Kürtlerle seçim birliği yapmış AKP, Kürdistan’ın Türkiye bölümü için ortamı bilerek ya da bilmeyerek hazırlamiştır. Ekonomik olarakta tüm büyük şirketler Avrupalılara satılmıştır.
    ANAP, DYP, DSP, MHP vs. partilerle iş yapamayan dış güçler, “AKP’nin istedği rejimi değiştirmeye yardım karşılığında” “vatanı satmış”tır…

  2. Blazen said

    Türkiye Cumhuriyet’inin sonu geldi,laikligi kaldiracagiz diyen bir “herif” Cumhurbaskanligi koltuguna oturamaz,o koltuk bütün halki temsil ediyor.
    Türkiye’nin kaderi irtica,gericilik ve yobazlik olamaz,olmayacaktir.
    Laiklik için kanimizin son damlasina kadar savasiriz.

  3. efsun said

    bugün kalkıp cumhurbaşkanını halk seçecek ve yüzde 70i beni destekliyor diyebilen bir insan…

  4. Slamag said

    Yuh diyorum başka birşeyler daha diyorum.
    Halkın %70’i sayın Abdullah Gül’ü destekliyor ve Chp tırsmayıp da (Abdullah Gül seçimlerden birinci çıkar diye) Anayasa (!) Mahkemesi’ne gitmezse yorumlardan da görüldüğü üzre, yukarıda sıralanan üç aynı kafadan olan yorumlardan bahsetmiyorum, halkın çoğunluğuna tutulan mikrofonlara verilen yanıtlardan bahsediyorum, Allah’ın izniyle o cumhurbaşkanı olacak ve ülke ferah yüzü görecek sayın herkese saygılı Özal’dan sonra bir kere daha.
    Anlamıyorum arkadaşlar, sizin bölücülükle anlatmak istediğiniz şey nedir?
    Chp’nin (sanırım onları destekliyorsunuz) iki gün içinde “Cumhuriyet! Cumhuriyet elden gidiyor!” diye kendini yırtarak ülkeyi paramparça etmesi bölmeye girmiyor mu?
    Abdullah Gül’ün hangi yanlışını gördünüz Adalet ve Kalkınma Partisi’nin iktidarda olduğu süreler boyunca veya ondan önce?
    Diğerlerinin kirlilerini buraya dökersem sayfa bayağı kirlenir o yüzden değinmiyorum.
    Yapmayın, etmeyin. Cumhuriyet mitinglerine gelince, saçmalıktan öte değiller. Cumhuriyet halkın kendi kendini yönetmesi değil mi? Ben halk değil miyim? Ya da siz halk değil misiniz? Bu ülke AK Parti’yi iktidara seçmedi mi? O zaman cumhuriyetsizlik bunun neresindedir? O hükümeti oraya ben getirdim, biz getirdik, onların seçeceği Cumhurbaşkanı’nı da istiyoruz. Bu kadar karmaşık olan ne anlamıyorum?
    Ayrıca ne irticasından bahsediyorsunuz?
    Birincisi irtica “gerileme” demektir ki din asla bir gerileme değildir, arz ederim. İkincisi bu ülkede cumhuriyet hiçbir yere gitmiyor. Din kuralları anayasa’ya taşınmayacak, ülke olduğu yolda devam edecek.
    Siz bunu çok iyi biliyorsunuz fakat ne demeye çalkantıya getirmeye çalıştığınızı ben söylemeyeyim isterseniz. Üçüncü olarak da, sitenin ana başlığı olan “Vatan Hainleri” sözünü esefle kınıyorum. Ben karşı tarafa “vatan haini” demiyorum çünkü belki onlar ülkenin böyle refaha ereceğini düşünüyorlar, yani tamamen batılılaşarak belki. Bence yanlış ama dikkat ederseniz vatan haini demiyorum.
    Saygılarımı sunarım ..

  5. özgürlük said

    “Chp tırsmayıp da (Abdullah Gül seçimlerden birinci çıkar diye) Anayasa (!) Mahkemesi’ne gitmezse…”
    Evet senin yorumlarına göre Chp tırstı ama saçmalıktan öte değil olarak nitelendirdiğin Cumhuritey mitinglerinden tırsarak Abdullah Gül şu anda cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildi zaten.

    “Anlamıyorum arkadaşlar, sizin bölücülükle anlatmak istediğiniz şey nedir?Chp’nin (sanırım onları destekliyorsunuz) iki gün içinde “Cumhuriyet! Cumhuriyet elden gidiyor!” diye kendini yırtarak ülkeyi paramparça etmesi bölmeye girmiyor mu?Cumhuriyet mitinglerine gelince, saçmalıktan öte değiller.”
    Türkiye Cumhuriyet’inin sonu geldi,laikligi kaldiracagiz vs. gibi sözler karşısında sen insanların ne yapmalarını bekleyordun. oturup seyretmelerini mi.

    “Cumhuriyet mitinglerine gelince, saçmalıktan öte değiller. Cumhuriyet halkın kendi kendini yönetmesi değil mi? Ben halk değil miyim? Ya da siz halk değil misiniz? Bu ülke AK Parti’yi iktidara seçmedi mi? O zaman cumhuriyetsizlik bunun neresindedir? O hükümeti oraya ben getirdim, biz getirdik, onların seçeceği Cumhurbaşkanı’nı da istiyoruz. Bu kadar karmaşık olan ne anlamıyorum?”
    AKP %34.29 oy oranıyla iktidara gelmiş olabilir.ama 65.71’lık azımsanmayacak kadar bir çokluk daha vardır ki bu insanlar AKP yi istemiyorlardır isteselerdi AKP oy verirlerdi. o yüzden AKP milletin çoğunluğunu oluşturmuyor bu yüzden AKP ye karşı çıkan insanlara çoğunluğu oluşturuyor, biz oy verdik biz halk değilmiyiz, onların seçeceği cumhurbaşkanınıda istiyoruz gibi sözler kullanma istersen çünkü siz milletin çogunluğunu oluşturmuyorsunuz bunuda aklınıza sokun. eğer ki AKP gün gelirde %50’nin üzerinde oy alırsa o zaman söylersin. ama böyle bir şey hiçbir zaman olmayacağı için söyleyeceklerini unutmamak için bir yerlere yaz istersen.

    “bu ülkede cumhuriyet hiçbir yere gitmiyor. Din kuralları anayasa’ya taşınmayacak, ülke olduğu yolda devam edecek.”
    din kurallarının ana yasaya girmesi için laikliğin kaldırılması veya bazı değişikliklerin yapılması gerekir peki net olarak laikliği kaldıracağız diyen bir adamın nasıl olurda cumhurbaşkanı olmasını istersin. senin söylediklerin bir kere bir biriyle çelişiyor.

    he bu arada “karmaşık olan ne anlamıyorum?” demişsinya bütün sorunda anlayamamanda zaten!!!

  6. Ahmet said

    Erol Manisa’lı ve onun gibi nice yazar… Hepsinin tarzı aynı… Desteksiz atmak… Yani yazdıkları ile ilgili olarak birkaç faşist yazarı dahi kaynak gösterseler inanacağım. Anlaşılan Google’a İngilizce bir kaç kelime yazıp, ordan buldukları kişi ve kurumlarla Abdullah Gül’ü bir araya getirmeyi başarmışlar. Birde bunu kitaplaştırıyorlar. Bu ülkenin kağıdına yazık. Lütfen vatanımızı bizden çok sevmeyin…

  7. buse847 said

    ülkemizi idare edenlerin etnik kökenlerini okuduktan sonra, Ulu Önderin Gençliğe Hitabesinde bahsettiği iç ve dış düşmanlardan kasıt bugünkü hükümeti anlattığını düşünüyorum. ne yazık ki içerden ve dışardan kuşatılmış durumdayız. “cebren ve hile ile” ibaresindeki anlamdan yola çıkarak, masum Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının üzerinde oynanan oyunları ve bu oyunlara çanak tutanların iktidarda olduğunu türlü hile ve düzenlerle Türk Halkının bölündüğünü görüyoruz. bölücülüğün suç olduğu bir ülkede alenen yapılan bu çirkin çalışmaları görmemek Aziz Şehitlerimize yapılacak en büyük haksızlıktır. çünkü biz onların kanıyla, canıyla özgürlüğe kavuştuk. onlar bu cennet vatanın bağımsızlığına inandı ve bu inançla savaşarak galip geldi. bugünkü durum göstermektedir ki, Yüce Türk Milleti, iktidar yandaşlığından kurtulup, Cumhuriyetine sahip çıkmaktadır. bu da bağımsızlığını istemekle eş değerdir. Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti; Ulu Önder Atatürk ve Silah Arkadaşlarının hayali iken bugün Cumhuriyet Mitingine katılan tüm vatandaşlarımızın ortak hayale kavuşmasıdır. belki ifade etme şekilleri birçok insana tırmalayıcı gelebilir ancak, inanıyorum ki iktidarın kılçıkları marifetiyle gelişen süreç, özlenen Türkiye Cumhuriyetini kıskaç altına almış, bölücülüğe sürüklemiştir. şimdi benim cennet vatanımda iki ayrı grup oluştu. kapitalizmin kölesi olanlarla, olmak istemeyenler arasında bir yerdeyiz. Ülkem insanının %5’lik kesimini rahata erdiren mevcut zihniyetle tam bağımsızlık isteyenler ve tabiki bir de daha ne olduğunu anlamadan, iktidar yandaşı gibi görünenler ciddi anlamda düzenbazların oyununa gelmektedir. işi; dindarlarla, cumhuriyetçilerin sidik yarışına çevirenler bugün önlerine konulan pastadan büyük parça kapmaktadır. fatura her zamanki gibi garibanlaştırılan vatandaşın boynuna kesilecektir. olayı gövde gösterisi haline sokanlar, “senin mitinginde şu kadar insan var, benimkinde bu kadar insan var:)! benim mitingim, senin mitingini döver:)!” gibi saçma sapan iki ayrı düşünce oluşturdu. bana kalırsa her iki düşüncede beş para etmez.. Türkiye bir tane, başka Türkiye yok. Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi “damarlarımızda akan kan asil”. ama her nedense son zamanlarda gerçekleşen olaylar, bunun tam tersini gösteriyor. çirkinliklerle dolu siyasi argümanlar belliki üç kuruşluk erzağa kendini satacak milyonlarca sadakatli yoksul vatandaşı gösteriyor. bu hükümet sadaka ekonomisini uygulamakta bihayli profesyonel.. Toki marifetiyle yığma bir kitle oluşturulmuş. vatan toprakları kanunları kılıfına uydurulup satılıyor. cumhurbaşkanı veto etmese idi petrolümüzden de olacaktık!! Tarihimle gurur duysamda, uyutulmakta olan halkımızın tercihi elbetteki menfaatten yana olacaktır. ama biliyorum ki Yüce Türk Milleti böyle bir akıbeti haketmiyor…

  8. yağmurdamla said

    bazı arkadaşlar neden anlamak istemiyor(akp yi destekleyenler) biz parti falan desteklemiyoruz.biz bu vatanın bölünmez bütünlüğünü savunuyoruz ve gizli gizli sinsi bir şekilde bu vatan üzerinde oynanan oyunları görüyoruz görebiliyoruz.ama siz ne yapıyorsunuz, herşey ortada olmasına rağmen, terör hat safhaya ulaşmasına rağmen, abd ile gizli anlaşmalar ortaya çıkmasına rağmen hala daha akp, abdullah gül diyebiliyorsunuz.yazık bu vatan için canlarını veren şehitlere, yazık o analara babalara ki evlatlarını bu vatan için büyütüp sonra toprağa verenlere.YAZIK SİZLERE YAZIK Kİ BEYİNLERİNİZ YIKANMIŞ uyanın artık, o mitinglere gidenler evet parti destekliyordu ama benim olduğum grubun içinde dyp, dsp,chp,anap işçi partisi, bu partileri destekleyenlerle birlikteydik.ama siz bir şunu anlayın SÖZ KONUSU VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR.

  9. buse847 said

    slamag kardeş!
    bendende size bir adet yuh!
    güzel kardeşim, bir kere fanatikliği bırakıp Türkiye’nin gerçeklerine dönün biraz da. sizin söyledikleriniz lafsalatasının, temcit pilavıyla harmanlanmış hali. Biz bıktık bu içi boş, kokusu nahoş, tadı bayatlamış cümleleri yemekten. siz hala doymadınız mı yemekten? vallahi benim karnım tok. +:)’yorum. Bal yiyen baldan bıkar ayol! Sizinki bi hayli bayat bir hikaye. güncellenmesi lazım. Türkiye Cumhuriyeti’nde adam mı kalmadı yani yönetecek, idare edecek…? Anladın sen onu!:)Adamlar hadım, siz tutturmuşsunuz “oğlun, uşağın neyin var” diye. yahu körmüsünüz vatan toprakları parça parça satılıyor. Eee yuh yani! Adamlar gömlek, çorap değiştirir gibi zihniyet değiştiriyor. ne misyonu var ve ne de bir ideolojisi. Belliki sizin desteğinizle iktidara taşınmışlar! eee! bir toplum nasıl yönetilmek isterse öyle de yönetilir hani… Ne diyelim sadaka ekonomisinden pay alıyorsunuz herhalde? Mama kesilmesin siz böyle devam… Elbet tek partili saltanat biter, çok partili demokrasi yükselir. bu dünya Sultan Süleyman’a kalmamış. toplama kampının liderine hiç kalmaz…

  10. elif said

    slamag sana aynen katılıorum.buse kardes sende yasca bıraz kucuksun sanırım sana bu sozlerı annen mı yazdırdı.çok ugrasmamıs bellı ki çunku pek mantıklı degıl.bak arkadasım;bır ınsan eger karsı tarafa kufur terbıysız bır kelıme veyada ıftıra atıosa demektır ki o kişi bırseyden korkuyo ve bunu bastırmaya calısıyo ama sunu soylıyımm kii bosa ugrasıosun bu saatten sonra kımsenın fıkrını degıstırmezsın hem boyle yaptıkça etkıye tepkı oluyo bılesın neyse insallah bırgun sızlerde doğru yola gelırsınız yada bız yanlıstaysak gercekler bıran once acıga kavusur ve ıkılılık yok olur ne dıyım yoksa boyle devam ettıkce bız daha çoooookk bolunuruz.

  11. buse847 said

    Elifçik, önce iki lafı bir araya getirip, konuşma yeteneği kazanmak, bu kazanımla elde edilen ürün ve ürünleri en iyi şekilde harmanlayarak konuşmak lazım. Belliki siz fanatiklerdensiniz. Kafasını kuma gömenlerden. Bendeniz, özgürlüğünün fanatiklerindenim sadece. Ama görüyorum ki sizin düşünceleriniz örümcek ağına mahkum kalmış. Yazııık:)! Akıl yaşta değil baştadır güzelim. Sen bak işine. Din maskesinin arkasından çıkamayacak kadar çirkinmisiniz siz? Vallahi benim yüzümde güzel yüreğim de… Tayyip Bey özelleştikçe özelleşiyor, takiye üstüne takiye yapıyor!:) Sizde avukatlığına mı soyundunuz yani? Kaç para alıyorsunuz? O kadarından biraz fazlasını ben vereyimde size susun artık. Gemimiz yok ama bulur buluştururuz elbet… Pirinciniz kaç kilo olsun?

  12. huso said

    busecık bence elıf kardese laf atacagına once sen bıseylerı ogrende gel zırvalamısssın yani sadece laf olsun torba dolsun mu dıosun:)dın maskesının arkasından cık demıssın ben ınanıyorum ki o elıf kardes hıcte oyle bır seyı kastetmemmıs sozlerıyle ama sen nerenden boyle seyler uydurdun ınan anlam veremedım.ısteyen ıstedıgı kısının avukatlıgını yapar sanane sana mı kalmıs o onun dusuncesı sen cumhurıyetcısın bende oyleyım elıfte oyle ama sız sunu anlayamıosunuz hiç bır islamcı cumhurıyete karsı degıldır tıpkı sızın dıne karsı olmadıgınız gıbı kımseyı parayla veya baska bıseylerle susturamazsın ozellıkle bu konuda ,orumcek agına sarılmıs asıl bu dusuncelerdır baskasına laf atarken once kendı yorumunu da bı gozden gecır bence asıl orumcegın kım oldugunu anlarsın…

  13. ozan said

    Arkadaşlar bir birinizle uğraşacağınıza şu ülkenin gerçeklerine göre hareket etmek lazım.AKP taraftarları size diyorum :hepiniz muhakkak işe giremeişsinizdir yani hala maşa olarak kullanılındığınızdan eminim…
    Artık birlik zamanı kendinize gelin geçmiş geçmişte lkalmıştır.Artık isterseniz geçmişte olanlara bir bakalım.Sizlerin başbakanınız ki ben de kendisine oy verdim ve ALLAHIMIN bana bunun hesabını soracağını akabindede kelle diye nitelendirdiği ŞEHİTLER’imizden helallik almam gerekeceği gerçekleri ile yaşıyorum.Elim kırılaydıda o partiye oy vermeseydim ancak bir fırsat var artık bunu değerlendireceğim.Görüşümde olmayan partiye bile oy veririmde tayyibe asla vermem…Sanırım sizin şehit yakınınız yok veya müslümanlığın gereği olan merhamet duygusu siyasi malzeme yapılmış olan islamiyette kalmıyor.

    TÜM SOYDAŞLARIMI SAYGI VE SEVGİ İLE SELAMLIYORUM

    bÖLÜNMEK YOK BÜTÜNLEŞMEK VAR DİYORUM…

  14. kurtoğlu said

    ya kardeşim önce vatan hainliğini piyasaya dıye cıkarıyorsunuz…. kardeşim gösterdiğin kaynağa bak önce doğu perıncek kim onu kaynak gosterıp akp partisine camur atmaya çalışıyorsunuz… bu zırvalıkları artık okumucam…

    hatta klavyeme yazık sıze bile degil. alın dogu perınceke bakın…. kopyala yapıştır yap yada googleden arat

    http://images.google.com.tr/imgres?imgurl=http://www.nigdealperen.com/apoveperincek/perincek02.jpg&imgrefurl=http://www.nigdealperen.com/dogugercegi.htm&h=507&w=750&sz=96&hl=tr&start=1&um=1&tbnid=3zyMDQI1-ByqGM:&tbnh=95&tbnw=141&prev=/images%3Fq%3Ddo%25C4%259Fu%2Bperin%25C3%25A7ek%26svnum%3D10%26um%3D1%26hl%3Dtr%26lr%3Dlang_de%7Clang_fr%7Clang_nl%7Clang_tr%7Clang_en%7Clang_sv%26sa%3DN

  15. buse847 said

    huso-cuk vallahi şaşarım bu zekaya!:) çok komiksin:))) stendap yapsana!!

    kıkır kıkır :)))yorum vallahi!
    senin kafanda kalınlık mı var yoksa gocunacak yaran mı?

    her neyse!!
    muhatap olmam seninle korkma, sadece gülerim annemmm!!

    yazık sana;(
    acıdım…

    kelime dağarcın oldukça düşük anlaşılan. by güzel evladım.. sen işine bak!

    sütünü iç
    uyumaya devam…

    belliki bugünkü hükümetin doğumuna yardım edenlerdensin.

    büyüde gel emi?!!

  16. kemalistzafer said

    yazılanlar tamamen gerçektir ve harika bi site. arkadaşı tebrik ediyorum. fetocu yılanların işine gelmemiş bu site belli. sorarım onlara, akp kaç oyla işbaşına geldi? 10 milyon. Türkiye nüfusu kaç? 73 milyon… 10 milyon ile 73 milyonu yönetmek tek başına iktidar demek midir tek başına hainlik gaflet mi demektir.

  17. Tamer Mete said

    BU ÜLKEDE MİLLİYETÇİLER KOMİNİSTLERLE YANYANA GELDİ KOL KOLA GELDİ YA YAZIKLAR OLSUN… AT İZİ İT İZİNE KARIŞTI

  18. Bilgilerinize said

    Aşağıdaki listede adı geçen CFR üyelerinden, Rockefeller, Soros, Kissenger, Olbruk, Wolfowitz, Perle, Dünya Bankası Başkanı Zoellick, Femuston, Zordon, Franklin, Soms gibi isimler, yanlarına başka tanınmayan uluslararası isimleri de alarak, Ankara’da başbakan Erdoğan, ABDullah Gül, Ali Babacan, Kürşat Tüzmen, Egemen Bağış, Merkez Bankası başkanı Durmuş Yılmaz, Haluk Dinçer, Tolga Egemen, Aziz Çolakoğlu, Şerif Egeli ve Volkan Bozkır’la gizli görüşmeler yapıyordu
    (Yeniçağ Gazetesi, 3 Haziran Pazar, 2007, s:9) .

    Böylesine uluslararası gizli görüşmeler Türk Anayasasına ve Türk yasalarına ne kadar uygundu, tabii bu tartışma götürür. ABDullah beyin Wolfowitz’le yaptığı 9 maddelik gizli anlaşma henüz hafızalardan silinmemişti.

    Bu anlaşmanın maddelerinden bazıları özetle şöyleydi:

    Güney Kürdistan’ın kurulmasına izin verilmesi,
    Türkiye’de federasyona geçilmesi,
    PKK sorununa siyasi çözümle yaklaşılması,
    TSK’nın gücünün ve aktivitesinin düşürülmesi,
    Kıbrıs’tan askerin çekilmesi ve Kıbrıs konusundaki tavizler verilmesi,
    Yunanlılara ve Ermenilere tavizler verilmesi,
    Ermeni sözde soykırımının kabul edilmesi vb.
    (Aydınlık, Kapak yazısı, 23 Nisan 2007, Sayı:1031 ve Nisan-Mayıs 2007 aylarındaki Aydınlık Dergileri).

  19. Bilgilerinize said

    İSTANBUL BİLDERBERG 2007-SONUÇ

    Postmodern ve Sürreel bir Bilderberg toplantısı İstanbul ve Ankara’da düzenlenmiştir. Bu toplantıya CFR, Bilderberg ve Trilateral Komisyon üyesi pek çok kişi katılmıştır.

    Böyle bir uluslararası ve supranasyonal gizli toplantı Anayasaya ve Türk yasalarına aykırıdır.

    Bu toplantıda Tek Dünya Hükümetinin oluşturulması için temel kararlar alınmaya devam edilmiş, Büyük Ortadoğu Projesi , Kürdistan , Türkiye’nin ekonomisinin geleceği ve Irak, İran ve Suriye ile ilgili de pek çok karar alınmıştır.

    Tüm uzmanlar ve aydınlar Türk halkını Küresel Eliti temsil eden Masonik Örgütlenmelere, CFR, Bilderberg, Trilateral Komisyon, Round Table vb. gizli yapılara karşı uyarmaktadır.

    Küreselleşme süreci içinde bu gizli yapıların dünya halkı için planladıkları sadece kayıtsız şartsız bir KÖLESELLEŞMEDİR ! Tek dünya hükümeti, Ulus Devletlerin sonu olacaktır!

    Türk Silahlı Kuvvetleri , Türk Genelkurmayı ve Türk halkı , Türkiye hakkında yapılmakta olan düşmanca planlar için uyanık olmak zorundadır.

    ‘Ne Mutlu Türküm Diyene!’ ilkesini ve Atatürkçü Düşünce Sistemini benimsemeyenler Türkiye Cumhuriyetinin düşmanıdırlar ve öyle kalacaklardır!

    Irak’a veya Kandil dağlarına bir operasyon yapmak yeterli olmayacaktır, içerdeki işbirlikçi düşmanlara karşı da bir operasyon çok gerekli hale gelmektedir!

    Türk halkı, akademisyenleri, üniversiteleri, aydınları, Türk Silahlı Kuvvetleriyle birlikte elele, omuz omuza düşmana karşı savaşmaya hazırdır!

    TÜRK BİLDERBERG EKİBİ (saptanabilenler)

    Aşağıdaki isimler, basından veya diğer kaynaklar ile saptayabildiğimiz isimlerdir. Aslında bu kişilerin haricinde pek çok Türk de CFR, Bilderberg ve Trilateral Komisyon üyeleri ile görüşmüşlerdir. Zaten toplantının bu yıl Türkiye’de yapılmasının nedeni budur.

    Hikmet Çetin, Amerika’nın Cumhurbaşkanlığına hazırladığı Afganistan’daki görevli, bir Bilderberg müdavimi

    Ali Babacan, Maliye Bakanı

    Kemal Derwish, Administrator, UNDP

    Mustafa V. Koç, Koç Holding A.Ş. Başkanı

    Güler Sabancı, Sabancı Holding A.Ş.

    Fehmi Koru, Gazeteci, Yeni Şafak

    Cengiz Çandar, Gazeteci

    Mehmed Ali Birand, Gazeteci

    ABDullah Gül, Dışişleri Bakanı

    Tayyip Erdoğan, Başbakan

    Arzuhan Doğan-Yalçındağ (TÜSİAD Başkanı)

    Erkut Yücaoğlu (TÜSİAD eski başkanı)

    Kürşat Tüzmen,

    Prof. Ayşe Soysal (Boğaziçi Un. Rektörü)

    Prof. Aydın Uğur (Bilgi Ün. Rektörü ???, kesin değil!)

    Cüneyt Zapsu, Başbakanlık Danışmanı

    Cem Duna,

    Emre Gönensay,

    Egemen Bağış,

    Ümit Boyner, Boyner Holding

    Durmuş Yılmaz, Merkez Bankası başkanı

    Haluk Dinçer,

    Tolga Egemen,

    Aziz Çolakoğlu,

    Şerif Egeli,

    Volkan Bozkır,

    Rıfat Hisarcıklıoğlu (TOBB Başkanı, ??? kesin değil),

  20. Bilgilerinize said

    AKP’nin sorunu özetle neydi? Toplumu kandırdı AKP..

    “Merkez partisi” olma iddiası ve “değiştim” vaadiyle oylarımızı toplayıp kendi ‘iç gündemini’ uygulamaya girişti.

    Türk milletinin ezberini emperyalistler lehine bozmaya kalkıştı. Krizden istifade ederek kazandığı güvenimizi suistimal etti.

    İşi, şehide dil uzatmaya kadar götürdü ..

    “Yenilikçi ve dinamik” kadroların altından, Türk kimliğini tasfiye etmeye gelmiş bir kayyum heyeti çıktı…

    Dini duygularımız da tahrip edildi.

    “Mazlumu oynamak” icap edince ‘müslüman’;
    dünyalık yapmaya, küpü doldurmaya, ülkeyi pazarlamaya gelince “dünya vatandaşı” tipler çıktı karşımıza.

    Ehud Olmert’e, Sami Ofer’e, Barzani’ye kapalı kapılar ardında şapır şupur;
    Mersinli çiftçiye, şehit anasına, başörtülü kız öğrenciye yarabbil şükür!

    Şimdi sanki, her şey normale dönmüş, bütün mesele AKP’ye o an için cumhurbaşkanını seçtirmemekmiş gibi; medyanın desteği ile seçime hazırlanılıyor..

    Neymiş efendim, Tayyip Erdoğan öyle bir liste yapmış ki, AKP’nin “merkez partisi” kimliği bu kez kesinleşmiş !

    “Milli görüşün son kalıntıları” Tayyip Bey’in büyük hassasiyeti sonucu tasfiye edilmişmiş!..

    Günah keçisi bulundu: Milli görüş!

    Süleyman Gündüz’ü, Mehmet Elkatmış’ı, İsmail Alptekin’i -sakalları var diye- listeye almayınca, tertemiz bir merkez partisi oluveriyorsunuz..

    Günahlarınızdan arınıyorsunuz, geçmişte yaptıklarınız siliniyor!

    Bir kısım “ulusal sol” basın da bu oyuna alet oluyor.

    Sorun “milli görüş” sorunu öyle mi?

    Hiç kimse, Mehmet Elkatmış gibi çalışkan bir milletvekili ile Süleyman Gündüz gibi “sanatçı” kimlikli bir politikacıya “yafta yapıştırarak” AKP’nin “uluslararası misyonunu” gizlemeye kalkışmasın..

    Türk milleti AKP’yi tarihin çöplüğüne göndermeye kararlı…

    Dünyanın neresinde “sistemle hesaplaşmaya and içmiş” partilere “demokrasi adına” bu kadar fırsat verildi?

    Avusturya Heider’i derdest edince, Cezayir FİS’in ‘demokrasi oyununu’ bozunca alkış tutanlar; AKP sözkonusu olunca neden felaket tellallığı yapıyor?

    AKP’nin

    “Seçimi kazanıp rövanşı alırım. Bir-iki makyaj, bir-iki pansuman; yoluma devam ederim..”

    mantığı; kartel medyasının bütün desteğine rağmen duvara toslar..

    Bir kere seçimi kazanacağınız çok şüpheli.
    İkincisi, “bildiğini okuma” siyasetinden sadece “laikler” rahatsız değil..

    Unutmayın; dünün “mazlumu” AKP, artık küresel güçlerin ve büyük sermayenin partisi oldu..

    AKP’nin açtığı “bırakınız geçsinler” yolundan zengin olanın haddi hesabı yok..
    Para kazanmanın tadını alanlar ‘istikrar’ ister.. .

    Stanley Fischer’in deyimiyle “Köpek balıkları kan kokusunu aldı bir kez…”

    Türkiye’nin kaynakları henüz kurutulmadan, bir siyasi krize kurban gitmenin ne alemi var?

    AKP’nin “sistemle hesaplaşma hastalığı” ikide bir depreşince her şey riske giriyor.

    “Daha zamanı değil” diyorlar; anlayan kim..

    Tayyip Bey, kendini güçlü hisseder hissetmez girişiyor TSK’ya, girişiyor Anayasa Mahkemesi’ne, girişiyor vatandaşa…

    Olmaz ki canım!

    Peki ne yapacağız? Yapılacak şey basit…

    “En sağlıklı yolun” yumurtayı içeriden çatlatmak olduğu tecrübeyle sabit.

    Ya son bir girişimle AKP’nin içinden sistemle ve devletle barışık bir çekirdek çıkarılacak; ya da sistem kapılarını “islami partilere” tamamen kapatacak.

    Bu kesimin tabanı, eskiden olduğu gibi, sağ partilerin içinde eritilecek..

    ABD ve AB sözcülerinin “AKP bu kez şapkayı alıp gitmeyecek. Türkiye bölünüyor” diye salya akıtmalarına bakmayın siz..www.acikistihbarat.com

  21. hakanozegin said

    Her şeyin olduğu gibi ihanetinde bir bedeli vardır. Ve hiç kuşkunuz olmasın , bir gün mutlaka ama mutlaka ödenir. Üzerlerindeki çamur , onları şehit kanlarının ateşinden ve azabından kurtaramaz. Hiç bir yere kaçamayacaklar. Hesap günü geldiğinde onlarrda mutlaka hesap verecekler.

  22. poyraz said

    cumhuriyet gazetesi ancak böyle saçma sapan aslı astarı olmayan haberleri yazar ancak yazık günah bu adamları bu kadar yersiz aşağılamayın kimlerin ekmeğine yağ sürüyorsanız artık bilmiyorum .belkide sende yahudisin yada masonsun

  23. buse847 said

    Acı patlıcanı kırağı çalmazmış! Adamlar yolunu bulup, parsayı topladılar. Şimdiki sloganları da “yola devam” şeklinde…

    Ellerine geçirdikleri fırsatların hiç birini araya vermiyorlar. Bir şımarıklık, bir hava… Sıkıştıkça dine sığınıyorlar. Eee koz büyük tabi!

    Garibanın eline vur ekmeğini al ses çıkartmaz ama “din” deyince akan suları durdururlar. Bu kadar gönüllü eşek olmasaydı, semer vurmak için sıraya girerler miydi? Adamlar, annelerimizin başındaki masum örtünün üzerinden siyaset yapıyor. “Sayın” kelimesini bebek katilinin, bir caninin adından önce kullanıyor! Başörtüyü pişirip pişirip milletin önüne getiriyorlar!

    Partilerinin adını adalet koymuşlar. Kalkınmayla destekleyip, din adına oy kapmışlar… Milli Görüş gömleği sıkmış, orta yolu bulmuşlar, dinler arası diyalog adı altında dönen hinliklerin haddi hesabı yok! seçimden bir kaç ay öncesine kadar ortayolu bulmuş müslümanlardı.. Sonra “baba oğul ve kutsal ruh adına” dediler. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Amerika onlara din kisvesini yeniden giydirdi. Şimdi “Dinciyim” diyenlerden daha dindarlar!

    Bu toplum bunları nasıl görmez anlayamıyorum!?

    Ey millet!
    Ölü toprağımı serpildi üstünüze? 3 Kasım seçimlerinde “başörtüsü benim namusumdur” diyenler 367 sandalye ile mesele dediklerini çözme gayretinde bile bulunmadı.

    Yetinmediler “evedönüş ve pişmanlık yasası” ile vatan hainlerini, bebek katillerini azat ettiler.

    “Zinayı” suç olmaktan çıkartıp, meşrulaştırdılar. “Dindarım” diyenler hala vicdan azabı çekmiyorsa yazıklar olsun onlara!

    “İmam hatipler bizim arka bahçemizdir” diyenler, bugün dinlerarası diyalog kisvesi altında misyonerlik yapıyor. Kilise açıyorlar süreç hızlansın diye…

    Bu nasıl bir gaflet uykusudur böyle? Bu hükümetten önceki dönemlerde sokaklara taşan “başörtüsü özgürlüğünü” isteyenler nerede şimdi?

    Neden sokaklara dökülüp, hakkını aramaz bugün? Konuyu mesele haline getirip,oraya buraya kılçık atan bu pis, nahoş zihniyeti desteklemeye utanmıyor musunuz hiç?

    At izi tabi ki de it izine karıştı! Bir ülkede küçük insanların gölgesi büyüyorsa orada güneş batıyor demektir. Bu karanlığı aydınlatmaya onların küçücük ampulü yeter mi sanıyorsunuz?

    Bu arada elektriği Edison buldu, saltanatını AKP sürüyor. Ama ne hikmetse onların ampulü bir tek kendilerini bir de yandaşlarını aydınlatıyor!

    Adam kayırmacılık, yolsuzluk!! Adamlar yükünü tuttu, 2 tanede gemi aldılar.

    Başbakan oğluna hem gemi aldı hemde çürük raporu… Askere gitmesin diye!

    Hergün bağrı yanan anaların canı yokmu? O canınıda kutsal vatan toprakları için feda ediyor! Sayın Başbakan kıçını üstüne yapıştırdığı deri koltuktan kaldırıp, bir şehit ailesini ziyaret etmiyor bile…

    Sıkışınca TSK’ya saldırıyor! Utanmadan “benim önümü kesmek için askerleri TSK öldürtüyor” diyebiliyor. Bunu söyleyen de Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı…

    “Türküm” demekten imtina ediyor. “Türkiye Cumhuriyeti” demektende…

    Kendisinin gürcü, karısının da arap olduğunu üstüne basa basa söylüyor ama!?

    Bu mu vatanseverlik? Ne diyeyim? Allah bu neüdüğü belirsiz adamları (AKPlileri) bildiği gibi yapsın!

  24. buse847 said

    uyanın artık!

  25. Vatansever said

    Ucube sana ve senin gibilerine denir.

  26. Sayın site yöneticisi , öncelikle böyle bir site için harcadığınız emeğe saygılarımı sunuyorum. Ellerinize sağlık..
    Ben bir öğretmenim. Okullar açılır açılmaz karatahtaya ilk olarak sitenizin adresini yazacağım! okuldaki ilk dersim sitenizi tanıtmak olacak! SAYGILARIMLA!

  27. Ali said

    Bir çuval kömüre,bir çeyrek altına ve bir torba patatese tav olup oy kullanan insan, kimse kızmasın ama Cumhurbaşkanı seçemez. Dili laf yapan liderler,bol para dağıtan cemaatlar ve art nihetli topluluklar bu yolla devletin başını ele geçire bilir. Şu an yapılanlar gibi.

    Ülkemizde ne yazık ki demokarsi kör topal ilerliyor. Seçmenlerin çoğunun kafasında oy kullanırken bir kriter yok. Oysa halkımızın VATAN,MİLLET,TARİH,MİLLİ ŞUUR,LAİKLİK,DİNE SAYGI gibi konularda çok hassas olması gerekir.Ancak görünen o ki şeçim arefesinde yaşananlar akıllara durgunluk verecek cinsten.

    Milli onurdan uzak,ABD ve AB patentli bir siyasi parti tarafından yönetilmekteyiz.Bin yıllık Anadoluda Türklerden başka milletler de yaşıyor diyerek Anayasanın 66.maddesine karşı gelen bir zihniyet tarfından yönetiliyoruz.

    Halk olarak daha demokrasinin çok uzaklarındayız. Bizlere yakın olan,bir torba kömür, bir çeyrek altın,bir torba patetesdir.Bu onursuzca davranış bize yeter artarda.

    DÜŞÜNSENİZE ALMANYADA ALMAN VATANDAŞI BİR ÇUVAL SOĞANA OYUNU SATMIŞ.ÇOK KOMİK GELİYOR DEĞİLMİ?

  28. AKP TAM ANLAMI İLE RAYDAN ÇIKMIŞ İSLAM VE TÜRK COĞRAFYASI İÇİN BİR TEHLİKE OLUŞTURMAKTADIR.DERHAL AKP VE DESTEKÇİLERİ ABD AB PKK BARZANİ TALABANİ İSRAİL E HAKETTİKLERİNİ YAPMAMIZ GEREKİYOR.BU ARMEDAGODDON OLUR BOP PROJESİNİN İFLASI OLUR DÜNYANIN SONUDA OLABİLİR.NE OLURSA OLSUN KENDİMİZE GELMELİ VE ECDADIMIZIN KEMİKLERİNİ SIZLATMAMALIYIZ.ONLAR ÜZERİNE DÜŞENİ YAPTILAR VE BU COĞRAFYADA ZALİME KAFİRE GEÇİT VERMEDİLER.SELAMETLE

  29. DEMOKRASİ İLE HİÇ ALAKASI OLMAYAN BİR SEÇİM SÜRECİNİ GERİDE BIRAKTIK.GENELKURMAY GENELGESİ CUMHURBAŞKANLIĞI KRİZİ MEDYA VE BARONLARIN DESTEĞİ HALKIN ÜZERİNDE UYGULANAN BASKI SONUCU AKP İKİ KİŞİDEN BİRİNİN OYUNU ALMAYI BAŞARMIŞTIR.BU COĞRAFYA ÜZERİNDE BİNLERCE YILDIR OYUNLAR OYNANDI VE BU MİLLET BU OYUNLARI BOZMASINI BİLDİ.BOSNA ÇEÇENİSTAN AFGANİSTAN FİLİSTİN VE DAHA NİCE KARDEŞLERİMİZE YAPILAN HAÇLI SEFERLERİ BİRGÜN ANADOLUMUZA DA YAPILACAK.CEVAPLARINI ALIP DELİKLERİNE DÖNECEKLER.BUNDAN HİÇ ŞÜPHEM YOK.SELAMETLE

  30. mundar said

    ABDullah’ın çokta şirin bir hanımı var.Ülkesini o kadar çok sevmektedirki elin gavuruna şikayet etmekten utanmamıştır.

  31. vatan evladı said

    Bu vatan asırlardır manevi temelleri olan bir cennettir.Bazı kendini bilmezler bu vatanı kendi ideolojileri çerçevesinde cehenneme çevirmek istiyor.Bu vatana hizmet edenlere kutsallara saldıranlara bu aziz millet hiç bir zaman pirim vermeyecektir.Koministlik,Faşistlik….bir çok ….istlikler İslamın yüksek hakikatleri karşısında bir hiçtir…

  32. adıdeğmez said

    vay be başbakanı ve partisini eleştirenler araya dini motifler sokup dinimizide elimizden aldılar demeye geitiryorlar.o kadar güldüm ki anlatamam.siz din için ne yaptınız ki; domuz etinin ülkede satılmasıyla! zinanın suç olmaktan çıkmasıyla! rahatsız olucaksınız? sizler çok özgürsünüz ki başbakan hakkında ve diğer bakanlar hakkında hakaretvari cümleler kullanabiliyorsunuz.sizin istediğiniz nedir durun ben söyliyim. %30-40 enflansyon,tüp kuyrukları,gaz kuyrukları,sigara kuyrukları,sıfır ekonomi,kriz,suratına anayasa kitabı yiyen başbakan.siz işte bunlara layıksınız.ama üzülmeyin.böyle devam ederseniz zaten başımıza bu nankörlüğünüz yüzünden gelecek olanda budur.22 temmuz seçimlerinde ağzınızın payını almışsınızdır sanırım.artık susun da bari milletin tercihine saygı göstermeyi öğrenin.halka cahil muamelesine yeter! ama çok komik şeyler okudum ve izledim.burası sanırım bir stand-up sitesi.:))))))

  33. ajan said

    Selam sevgili dostlar, 22 temmuz seçimlerini geride bıraktığımız şu günlerde AKP’nin aldığı %46.7 oyu küçümseyen kişilere sesleniyorum. Bir kısım çevreler AKP başarısını çekemediklerinden dolayı karalama kampanyası başlatıldı ve okadar ileri gidildiki seçmene aptal denecek noktada hakaretler yapıldı. Bu sonuçları iyi okumak lazım AKP bukadar oyu nasıl aldı seçim statejisi nasıl çalıştı meydanlarda seçmenine ne mesaj verdi nasıl çalışıldı nasıl başarıldı? Öyle efendim kömür dağıttılar para verdiler beyin yıkadılar imkanları kullandılar bu sözler ucuz siyaset. Ülkemizde hiç kimse oyunu para ile satmaz bu bir gerçek millet nereye isterse oraya oyunu verir verdide. Bu saatten sonra yapılacak tek şey vardır oda halkın sandığa yansıttığı kişilere saygı göstermektir. Demokrasi gereğide budur zaten. Sayın deniz baykal medyanın göz bebeği seçimden sonra ortalıkta görünmedi fakat şimdi çıkıp eski söylemlerini tekrarlamaya başladı inatla ben cumhurbaşkanı adayı belirliyecem bunu seçeceksiniz? O niye efendim adı uzlaşmaymış? Cumhurbaşkanı sayın SEZER seçilirken bana sordunuzmu halk istiyomu diye? Efendiler halk sayın ABDULLAH GÜL’e hedefini gösterdi bu istikamette devam etmelidir . AYDINLIK TÜRKİYE İÇİN AKP
    SEVGİ VE SELAMLARIMLA

  34. musab said

    artık bu ulke iktıdarını seçti ve bu millet salak degil kimi seçecegini bilir.ce -ha- pes in oyları belli akp nin oylarıda…bu sitede vatan hainni olarak lanse ettiğiniz isimleri dikkatle seçin eğer onlar vatan haini değilse vatan haini siz olursunuz.atalarınıza saygınız olsun

  35. atakan said

    yorumları okudugum kadarıyla ozellık akp lı arkadaslar dın le ılgılı yazı okudum pekı akp muslumanlık adına ne yapmıs bakalım..hutbelerde okunan tek dın ıslamdır ıbaresını cıkarmıstır..49 yıllık kuran kursunu yıkmıstır..7 yasından kucuk cocugu kuran kursuna gonderen babaya hapıs cezası getırmıstır..BOP eş baskalnlıgına soyunmustur..BAD nın ırakda dın kardeslerının kanının sorumlusu olmustur..buyuk orta dogu projesı adı altında abd nın hayalının onculugunu tasımıstır..buyu kurdıstanı yanı orta dogu ulkelerını kucuk devletler halıne getırıp eyalet sıstemının dusuncesını tasıstır.pısmanlık yasası adı altında pkk lılara af getırmıstır..leyla zana ve danaları AB ıcn mahkemeye baskı yapıp salı vermıstır..turban sorununu hıce saymıstır..ulkemde kurt sorunu vardır demıstır..evet bır sorun varsa oda hızmet sorunudur..sehıtlere kelle dıye bılmıstır..bebek katılıne sayın dıye bılmıstır..abd askerlerı ıcın dua edebılmıstır..papaz cubbesını uzerıne gıye bılmıstır..klıselerı onarıp acabılmıstır..barzanıye kardesım dıye bılmıstır..SIZE ANLATSAKDA BOS CUNKU KAFA YAPINIZ BOS BU ULKEDE DUSMAN RAMAYA GEREK YOK YUZDE 46 LIK KESIM VAR YA CAHIL YADA ……….?VER KURTUL SAT KURTUL ISKEMBENIZI DUSUNCEGINIZE BIRAZDA VATANI DUSUNUN YETER ARTIK ………NE MUTLU TURKUM DIYENE ……

  36. nurettin said

    slm blokardeş sen kimsin ve necisin sana sorsalar ki sen buülkeyi satartsın çünkü irtica dedigin bizlerin geçmişi islamcı dedigim bizim geçmişimiz ve gelecegimiz nederseniz deyin islam hakim olacak abdullahgülde cumhur başkanı olacak

  37. nurettin said

    bazı kendini bilmezler çıkıyor yalakalık yapayım diye agzına gözüne bulaştırıyor böle lişiler oldukca bu ülke rahat olmaz kardeşlerim susmaları lazım böle insanların sayınabdullah gülü sanki yakından tanıyorlarda yorum yapıyorlar edepsizce ama millet görüyor çünkü kataraklar kalktı artık süleymandemirelin dündündür bugünbugündür siyaseti bitti benime söleyecegim bitti bayyyyy

  38. AHMET said

    PEKALA BURADA SÖYELENENLERİ, GÜLÜN MEZİYETLERİNİ GAVURDAĞLI SERT BAKIŞLI DOĞUŞTAN TÜRK MİLLİYETÇİSİ MODERN ÜLKÜCÜ BAHÇELİ BEYEFENDİ BİLİYOR MU? NE OLURDU MECLİSTEKİ CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ OTURUMUNA KATILMAYA BU KADAR HEVESLİ OLMASAYDI? ECEVİTİN “SEÇİME GİDERSEK İNTİHAR EDERİZ” DEMESİNE RAĞMEN ÇADIRINDAN KÜKREYEREK 3 KASIM 2002 SEÇİME TARİHİNİ BELİRLEYEREK SEÇİME GİTMEKTE SABIRSIZLANARAK AKP GİBİ 8 AYLIK BİR PARTİNİN BAŞA GELMESİNE SEBEP OLAN VE ŞİMDİ DE CUMHURBAŞKANLIĞININ MECLİSTEKİ OTURUMUNA KATILMAYA SABIRSIZLANARAK BİLEREK YADA BİLMEYEREK DOLAYLI YADA DOLAYLI GÜLÜN KÖŞKE HAREKATINA DESTEK OLMAKTADIR. SAĞOLSUNLAR BİZİM VATANN BEKÇİLERİMİZ CHP-MHP AKPNİN BU DURUMA GELMESİ VE GÜLÜN CUMHURBAŞKANI OLMASI İÇİN ÇOK ÇALIŞTILAR.
    NELER YAPMADIK ŞU VATAN İÇİN
    KİMİMİZ ÖLDÜK
    KİMİMİZ NUTUK SÖYLEDİK

  39. AHMET said

    BU AHVAL ŞERAİT İÇİNDE GÜLÜN KÖŞKE ÇIMMAMASI ANORMAL OLURDU. HERŞEY GENÇLİĞE HİTABEDE UYARILDIĞI HİBİ BİR MAHİYETTE TEZAHÜR ETMEKTEDİR. KÖŞKE GÜL HAREKATIDA TÜM GELİŞMELERİN BİR SONUCUDUR,SÜRPRİZ OLMAMALIDIR. MENDERESLE BAŞLAYAN ÖZALLA DEVAM EDİP TAYYİP ERDOĞANLA SURATLENDİRİLEN BİR SÜRECİN SONCUDUR. ŞİMDİ AYIKLANSIN BAKALIM PİRİNCİN TAŞI.ŞİMDİYE KADAR DU BAKALİ NOLACAK DİYENLER NE OLACAĞINI GÖRECEKLER KORKARIM.BU HALE GELENE KADAR BU ÜLKENİN DERİNİNDEN VE DİBİNDEN SORUMLU OLANLAR NE YAPIYORLARDI ACABA. 11 ÇUVAL GEÇTİ SES YOK, KERKÜKTE DEMOGRAFİK YAPI DEĞİŞTİ SES YOK,DENKTAŞ BY PASS EDİLDİ SES YOK, ABD UÇAKLARI 4 DK İÇERDEN UÇTU SES YOK,DAHA 4-5 SAAT ÖNCE HABERLERDE SÖYLEDİ 5000 MİT GÖREVLİMİZ CIA VE MOSSAD TARAFINDAN DEŞİFRE EDİLMİŞ SES YOK. AMMA….! GÜL KÖŞKE ÇIKMAYA YELTENDİĞİNDE DELLENMEYE BAŞLIYORLAR. BÖYLE DERİN DEVLET Mİ OLUR EFENDİM, 8000 YILLIK GEÇMİŞİ OLAN ŞANLI VE BAHADIR BİR DEVLETİN DERİNİ DÜZÜ BÖYLE Mİ OLUR? ŞAŞKINLIK VE MERAK İÇİNDE DONAKALMIŞ BİR ŞEKİLDE İZLİYORUZ OLANLARI. 4 AYDIR ÜLKEYİ SİCİM GİBİ GEREN GÜL HAREKATI DEVAM ETMEZ DİYORDUK ADAM HERKSESE İNAT DEVAM EDİYOR. O KADAR MİLLETVEKİLİ DURURKEN BU KADAR ADAM BU ÜLKEDE VARKEN İLLEDE ÇIKACAĞIM DİYOR.ASKERE KARŞI %47.6 İLE VERİLEN MUHTIRADAN SONRA BEN DE KÖŞK MUHTIRASI VERECEĞİM DİYOR. VARMI DİYECEĞİNİZ. NE YAZIKKİ 50 YILLIK YANLIŞ DEVLET İDARELERİ, ATATÜRKÜN KURDUĞU CUMHURİYETEFSUNLUYMUŞ BİŞE OLMAZ DİYEN EHLİKEYF VE DUYARSIZ BÜROKRASİ VE ÖNGÖRÜSÜZ HALKA İNEMEYEN ATATÜRKÇLÜĞÜN SADECE BİRKAÇ NOKTASINDAN GEÇİNEN SIĞ,İSTİKRARSIZ KARARSIZ POLİTİKACI VE BÜROKRATLAR YÜZÜNDEN GELDİĞİMİZ NOKTA BUNDAN BAŞKASI OLAMAZDI.GEÇMİŞ OLA….

  40. AHMET said

    SONRA ŞU %47.6 YI DA BİZİM AZICIK KÜLTÜRLÜ GEÇİNEN VR DEMOKRASİNİN NE OLDUĞUNU BİLEN BİLMREYEN KARDEŞLERİMİZ AĞZINA SAKIZ YAPTI.EĞER SİZ TÜRKİYEDE DEMOKRASİ OLSAYDI ( KİŞİ BAŞINA 10000 DOLAR GELİRLE VE KÜLTÜREL ALT YAPI İLE MÜMKÜN BU,YOKSA PARTİ LİDERLERİNİN SIRALAMAYI BELİRLEDİĞİ VE MEDYANIN TARAFLI BİLGİ KİRLİLİĞİ İLE OLUR ANCAK) YÜKSEK SİYASET BİLMEYEN,KÜRESELLEŞMENİN,BOP’UN GOP’UN ,EMPERYALİST AĞIN, RETORİKLERİN, GÜMRÜK BİRLİĞİNİN,CARİ AÇIĞIN,SICAK PARANIN,YKUR POLİTİKASININ ,DOLAYLI DOLAYSIZ VERGİNİN,IMF VE DÜNYA BANKASININ,UZUN VADELİ PROJEKSİYONLARLA ULUS DEVLETLERİ ÇÖKERTME PROJELERİNİN NE OLDUĞUNU NE ANLAMA GELDİĞİNİ,ORTA VADEDE NELERE MAL OLACAĞINI BİLMEYEN SADECE AKŞAM EVİNE GİRECEK KÖMÜRÜNE VE AŞINA BAKAN ZAVALLI (HERŞEYE RAĞMENN VATANPERVERLİĞİNDEN ASLA SUAL OLUNMAYAN)HALKIMIZ NE BİLSİN.TAKIM TUTAR GİBİ GÜL OLSUN CUMHURUN BAŞI DİYEN HALKIMIZ NE BİLSİN.LÜTFEN ARKADAŞLAR ŞU DEMOKRASİ VE MİLLET İRADESİ GİBİ LAFLARI ALMAYALIM AĞZIMIZA ŞU ŞARTLARDA ,KENDİMİZİ ALDATMAYALIM.

  41. AHMET said

    AJAN KARDEŞ SEN BİLİRSİN 5000 MİT GÖREVLİSİ CIA VE MOSSAD TARAFINDAN NASIL DEŞİFRE EDİLDİ? CEVAP VERİRSENİZ AYDINLIK TÜRKİYE İÇİN AKP DİYEREK MORALİMİZİ YÜKSELTTİĞİN GİBİ KAFAMIZI DA AYDINLATMIŞ OLURSUNUZ TEŞEKKÜRLER

  42. AHMET said

    ŞEHİTLER KİMİN ZAMANINDA ARTTI AKPNİN
    KIBRIS KİMİN ZAMANINDA SULANDIRLDI AKPNİN
    DİN ENÇOK KİMİN ZAMANINDA SULANDIRLDI AKPNİN
    EN ÇOK VERGİ KİMİN ZAMANINDA ALINDI %130 GİBİ BİR FARKLA AKPNİN
    EN ÇOK SATIŞ KİMİN ZAMANINDA YAPILDI(201 MİLYAR DOLARLIK) AKPNİN
    8 MİLYARDOLAR SICAK PARA( HIZLI GİRİP HIZLI ÇIKAN KAFASINA GÖRE TAKILAN KALLEŞ PARA)KİMİN ZAMANINDA 60 MİLYARDOLARI GEÇTİ AKPNİN
    80 YILDA ALINMAYAN DIŞ BORÇTAN FAZLA DIŞ BORÇ KİMİN ZAMANINDA ALINDI AKPNİN
    EN ÇOK MÜSLÜMAN VE MAZLUM ORTADOĞU HALKI KİMİN ZAMANINDA AKTI AKPNİN
    KİMİN ZAMANINDA DİNLER DİYALOĞU EN ÇOK GÜNDEME GELDİ AKPNİN
    EN ÇOK ULUSAL ONUR KİMİN ZAMANINDA ZEDELENDİ AKPNİN
    11 ÇUVAL KİMİN ZAMANINDA OLDU AKPNİN
    4 DK İÇERDEN KİMİN ZAMANINDA UÇULDU AKPNİN
    KERKÜKTE KADIN ÇOCUK YAŞLI DEMEDEN 150 KİŞİ BİRDEN KİMİN ZAMANINDA ÖLDÜ AKPNİN
    TERÖRİST CENAZELERİ TÖRENLERİ KİMİN ZAMANINDA DÜZENLENDİ AKPNİN
    DAHA BİR SÜRÜ SAYMAK MÜMKÜN
    SİZ 20-30 YILLIK BORÇLANDIRIP İSTİKRAR GİBİ BİR YILANA SARIL DERSENİZ VE BUNUDA ARKANIZA ALDIĞINIZ RİYAKAR VE RANTINI DÜŞÜNEN MEDYAYIDA YANINIZA ALIP KÖLYLERDE BİLE YAYLALARDA BİLE TÜYÜ BİTMEDİK YETİMİN HAKKI İLE AMPUL RESİMLİ GÜNEŞLİK BÜYÜK ŞEMSİYELER DAĞITIRSANIZ TÜM BİLNORDLARI KAPATIRSANIZ ,BEDAVA STAR GAZETESİ DAĞITARAK REKLAMLAR YAPARSANIZ BENİM ZAVALLI HALKIM NEREYE OY VERECEK ?

  43. gerçektürk said

    Bende bir Kayseriliyim!Abdullah Gül okumuş,kültürlü,parti içinde çoğunluğu oluşturan SOKAK ÇOCUKLARIndan farklı biri!Ama ne yazar?
    Okumak herkeste aynı mantık ve düşünce tarzını yaratmıyor MAALESEF!Efendi ağa LAİKLİĞİ koruyacak(!)Türkiye refah görecek (!)
    Önü açıkmış!Açık ta ne tarafa doğru!Geri geri gitmekle Burnunu geriye dönüp ileri doğru gitmek arasında TAKİYYE yapmak dışında nasıl bir fark var ki?Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı şerefsizler
    -alay etmek amaçlı-soruyorlar:
    Laikler neden bizden bu kadar nefret edip dışlıyorlar,bizi adam yerine koymuyorlar,giymekte ısrar ettiğimiz kıyafete neden çağdışı
    muamelesi yapıp bulunduğumuz ortamlarda biz yokmuşuz gibi davranıyorlar?
    Gerçekten inanarak soruyorlarsa cevap basit:
    Aynaya bakın ve tarafsız düşünün!
    Bir başka hemşehri Kapusuz Efendi çıkmış açık açık diyor ki:
    Aldığınız oy kadar konuşun!Halk böyle istedi!Bu ne demek?
    Çoğunluk istemiyor!Sizin bu taptığınız laiklik de neymiş?
    Bunu demek istiyor Kapusuz efendi!
    Kapusuz Efendi!Gel bir anket daha yapalım!Hani sizin o hep söylediğiniz anketlerden!Laiklik mi yoksa o sizin savunduğunuz garabet mi?
    Bu halk tek bir kişi kalmayana dek laikliği de Atatürk’ünü de savunacaktır!Ben de onlardanım ve size karşıt olmaktan da GURUR DUYUYORUM!

  44. Burak said

    Siz ne kadar istemesenizde Abdullah GÜL cumhurbaşkanı O-LA-CAK !
    Vatanım, milletim diyorsunuz fakat; bir tek saniye düşünmüyorsunuz. Yaptıklarınızı şöyle bir gözden geçirin…

    Ne Gördünüz ?

  45. ozcan said

    sevgili arkadaşlar bence bu ülkenin vatandaşları olarak haklarımızı koruyamıyoruz T.C devletine karşı yapılan bu haksızlıkları atamız mezarından üzülerek izliyor….

  46. Ejder said

    Sefefsizler hepinizi teker teker yakalayacagiz
    Serefsizce size serefi ögretecegiz
    alayinizin kanina tüküreyim
    bu günden itibaren siteyi takipteyim
    Ben serverinizi biyerinize gecirmesini bilirim
    serefsiz vatan hainleri..
    Bekleyin

  47. VATANDAŞŞŞ said

    birileri eminim suan kahkahalar içinde bu sitede yazanları okuyodur kimbilir belkide siteyi kuran kisiler çünkü yapmak istedikleri buydu yani ülkeyi her alanda bölmek vede başarmıs durumdalar birileride kurula kurula yazıp duruyo bu siteye laflarınıda hiç de özenle seçmek yok ee tabi nasılsa site yönetimi onun arkasında nie seçsinki demi ama yazık gerçekten çok yazık Türkiye eer birgün çökerse iktidarda sagcının solcunun oluşundan deil iste böyle zihniyetler yüzünden çöker tamam herkes düşündüünü sölesin ama lafını bi ölçüp tartsın birilerini aşagılamak için deil laf atmak için deil fikrini sölemek için yazsın ne yazacaksa eminim bu lafları kimse tınlamicak ama ben üstüme düşen görevi yaptım ayrıv-ca ne kadar konuşursanız konuşun artık türkiyenin yüzü GÜLecek:D::D

  48. sayin 11.cumhurbaskanimizin alehinde yapilan yorumlari hic tasfik etmiyorum gecmis 10 cumhurbaskana nasil saygi gösterildiyse 11. cumhurbaska ninada ayni saygiyi gösterilmesini tavsiye ederim, sayin 11. cumhur baskanin türk milletin cumhur baskani. saygilar mehmet kahveci.

  49. yarali27 said

    slm, arkadaslar.ben yurt disnda kaliyorum. bizim burasi hiristiyan bir ülke, ama bizim burda bayanlar türbanla her türlü okullara gire biliyor, ve hiristiyan öretmenler saygi dörüyor.yani hiristiyan bir memlekette herkez istedigi gibi dinine tapa biliyor okuluna gide biliyor! CÜNKÜ DEMOKRAT BIR ÜLKE! SÖZDE TÜRKIYEDE BIR ÜLKE; HÜR BIR ÜLKE!neden herkez okullara istedigigibi gidemiyor?masat basörtü degil uyanin millet,masat dini yok etmek!atatürke saygim sOnsuz!HATIRLAYA BILDIGIM KADAR O BÖLE BIR YASAK KOYMADI!YA SAGOLSUN MEMLEKETI KURTARDI; IYI DE ONDAN ÖNCEKI COK DEGERLI INSANLARDA TÜRKIYEYI BIRAK KURTARMAYI ;FET ETTI:FATIH SULTAN MEMET GIBI!NEDEN BU INSANLAR BUKADAR ANILMADI?madem bizim türkiye islam bir ülke, neden hz,peygamberimizi bukadar anmiyoruz?siz akp nin her yeri satti diyorsunuz !BIRAKIN BUNLARI!DINSIZ YANI ERMENI YAHÜDI GIBI TIP INSANLAR SATEN TÜRKIYENIN EN IYI YERLERINE SAHIP OLMUS!MADEM TÜRKIYEYI DISARDAN CÖKERDEMIYOR BU INSANLAR ;OZMAN BUNLAR ÖNCE DINI INANCI YOKETMEK ISTIYOR SONRA TÜRKIYEYI!OSMANLILAR MEMLEKET ICIN DINLERI ICIN CANINI KANININ VERDILER!YA DENIZ BAYKAL EN BÜYÜK TÜRK DÜSMANI ADAMIN TIPI SÖLÜYOR HERSEYI;DENIZ BAYKALDA ARNAMUS LOSAYDI YERIN DIBINE GIRERDI:SAYGILAR

  50. yarali27 said

    IYI AKSAMLAR;YA KAFAMA TAKILIYOR;TELEVIYONDA SEHITLERI GÖRDÜKCE GÖZLERIM DOLU YOR; YA NASIL OLUYORDA KICI KIRIK PKK GIBI LERLE TÜRKIYE BASA CIKAMIYOR; TÜRKIYE KURTULUS SAVASINDA ;CANAKKALE SAVASINDA GALIP GELEN; YANI SIMDI KI TEKNELOGIYLE §KURUSLUK PKK GIBI HYINLERLE YILLARDIR BASA CIKA MIYOR:APOYU TUTU YORLAR KRALLAR GIBI BESLIYORLAR: YA INSAN HAKLARI DIYOR AMERIKA-TUUTUGUNU ASIYOR: YADA BILINMEYEN SEBEBLKERDEN MAHKUM ÖLÜYOR:DEMEK ISTEDIGIM SU: TÜRKIYE ASLINDA BENIM GÖRÜSÜM TERÖRÜ BITIRMEK ISTEMIYOR;TERRÖR DEMEK BIR ÜLKENINGERILIMESI DEMEK;BÖLÜNMESI DEMEK!OYSA YÜKSEK POSUTIONDAKKI BIR KAC HAYIN LER OLMASAYDI PKK NIN IKI GÜNLÜK ISI VARDI! AMA AMERIKANIN VE TÜRKIYEDE BIR KAC INSANIN ISINE GELMEZ:MILLET GÖZÜNÜ ACMALI:

  51. Ne_ilk_ne_son_Türk said

    Herkese selamlarımı iletiyorum ve bu ülkenin bir ferdi olarak kendi insanımla gurur duyuyorum…Türk insanı hep tarihi ile övünmüştür. Hatırlarsınız belki bundan 88 yıl önce dedelerimiz ninelerimiz bu vatan için canlarını ortaya koydular ve milyonlarca şehit verdiler..Niçin peki?? Bizim için tabiki..Biz torunları için…Ama onlar ideoloji peşinde değildi..Yani bir parti bir siyaset görüşü onlar için önemli değildi. Onlar kendilerine ait olan topraklarda hürce yaşamak istiyorlardı ve başardılar da…Türk gençliği neyin peşinde soruyorum..Kısa yoldan zengin olmanın peşinde mi..artis olmanın peşinde mi…mayfa olmanın peşinde mi..yurtdışına kaçmanın peşinde mi..Evet arkadaşlar…Hep beraber şu aziz Vatanı davranışlarımızla, fikirlerimizle, kültürümüzle, ahlakımızla yüceltelim..Kim ne düşünürse düşünsün herkes Atatürkçü olmak zorundadır…Türklük tarihinde onun gibi bir lider hiç gelmemiştir ve vatanı birleştirip en zor zamanda düşmanlara karşı galip getirmemiştir..ATAM ve aziz şehitlerimizin ruhu şad olsun. Not: Düşman güçleri vatanımı terkedip tekrar ATAM’ın huzuruna çıktığında ATAM’ın sert bakışı ile boynunu eğmiş, ileri görüşlü fikirleri ve cümleleri ile cahilliğini kabul etmiştir.

  52. Yusuf Balci said

    Vatan Hainin kimin oldugu ap acik ortada! Bir devletin Cumhurbaskanina vatan haini diyen bir zihniyet asil vatan hainidir. Sezer dinine bagli yasamak isteyen insanlarin imanini gevredi ama hic kimse sezere saygisizlik etmedi. Simdi ise halkin canin tak dedi ILGINIZI CEKIYORUM 47 % ne demek? VE cumhur reisi Abdullah Gül oldu istesenizde oldu istemesenizde oldu. Sizin gibi düsünen bir iki kisi var o da pc kullaniyor. Ama halkin 47 % AKP yi secti bu sitede her 2 kisiden 1 akp yi secti. Biz yürümekten aciz olan Ecevitler zamaninida gördük, gaf yapan ecevitler zamaninida gördük. Anavatan partilerinin vatani soyup sogana cevirdigi zamani da gördük ve biz simdi halkin özgürlük, refaha kavustugu zamani da görüyoruz. En güzel cevabi halk verdi millet! Siz kudurup durun. Atatürk müs. Atatürkü sevmeyen kim? Ama herseyin arkasinda atatürkün arkasina siginilmaz. Adam öldü gitti. O bir peygamber degildi her ne kadar bazi kus beyinliler icin peygamber bir tanri bile olsa. Bu ülke din, iman, sehit, ana, baci, evlat ile kazanildi sizin gibi abdestsiz, namazsiz, imansiz soysuz ermeni tohumlari ile kazanilmadimi!

  53. deniz said

    yaralı 27 sen ermenilere yahudilere dinsiz diyorsun.sende yurt dışında yaşıyorsun neden bu kadar acımasızca eleştiriyorsun onları.onlar bizim topraklarımızda yaşıyorlar ve topraklarımızı korumak adına askere gidiyolar.ülkemizde çalışıp devlet bütçesine katkıda bulunuyorlar.BELKİDE SENİN YURTDIŞINDA YAŞARKEN YAPTIKLARIN GİBİ.nerde yaşıyosun bilmiyorum ama lütfen başkaları hakkında bu kadar acımasız olma.BENDE TÜRKÜM HEMDE TÜRKİYEDE YAŞAYAN ÜLKEME HİZMET EDEN TÜRKOGLU TÜRK

  54. deniz said

    yaralı27 milletin ve baştakilerin aslında herkesin gözü açıkta anlaşılan senin göz hala açılmamış.belliki bilmedigin o kadar çok şey varki bu ülke hakkında bu kadar basit laflar edebiliyosun.bence biraz kitap falan oku ne dersin.herşey teknolojiyle bitseydi israil hepimizi yok ederdi.yada herkesi klonlayarak mustafa kemal yaparlardı.ama unutma herşeyin usulü var

  55. Masumane söylüyorum said

    Inancli bir Türk olarak diyorum ki;” Laikciyim diyen din düsmanlari, Türküm diye gecinen vatan hainleri,Vatani`ni ve milletini sevmekten baska sucu olmayan AKP`nin düsmanlari” önümüzdeki günler parlaktir, gecmiste herkes düsündükleri ve söyledikleri ile vicdan muhasebesi yapacak ve önyargisindan dolayi utanacaktir. ALLAH`in izniyle TÜRKIYE gümbür gümbür geliyor.

  56. hersey süpper kutlarim gülü candan

  57. gelmis gecmislerin en sade en temiz biri türkiyenin kaderini deyistirecek insan cumhurbaskanligi köskünün ilk defa temiz nur dolu bir aile girdi türkiyenin babasi en sirin annesi gül ailesi tüm dünya karsi geldi neden gül neden cünkü seytanlar korktu korkuyor ALLAH büyüktür sira bizde artik türkiyeli oldugumuzdan utanmiyorum cünki türkiye sahibini buldu AKP huzuru getirecek tüm müslümanlara eli uzayacak

  58. pkk said

    ulan yarali sözlerine dikat et kicikirik birileri varsa oda senin gibi adiler türkiye tüm tükiyede yasayanlarindir ne senin ne benim hepimizin evi dir senin herhalde kültür anlayisin zayif

  59. pkk said

    yarali 27 kafasindan yarali arkadaslar

  60. Bilal K said

    Tek dogru dürüst bi sizsiniz baska kimse yok budünyada deme. Bu dünyanin öteki tarafida var bunu unutmayin. “Bir insanin icinde zerre miktar iman varsa, ona kafir diyen, kendi kafir olur” ayet veya hadis tam hatirlayamiyacam ama hatirlatirim. Sizleri anlayamiyorum. Birileri birseyler yapmaya calisiyor sizingibiler köstek oluyor??? Daha igisini yapmaya calisin sizde ne millete catiyorsunuz??? ama sizlerde akil olsaydi bunlarla ugrasmazdinizki siz birseyler yapardiniz. Allah sonunuzu hayretsin!!!

  61. […] Abdullah Gül Kimdir? […]

  62. mehmet yavuz kale said

    MEYVALI AĞAÇ TAŞLANIR. İTLER ÜRÜDÜ AMA KERVAN YÜRÜDÜ… GÜNEŞİ BALÇIKLA SIVAYAMAZSINIZ. SIVANMAZ ÇÜNKÜ… ABDULLAH GÜL…KISACA YÜZDE NUR… ALLAH SEVGİSİ, İNSAN SEVGİSİ.. MERHAMET… BAŞARI… HALKA AÇILMA… KENDİNİ HALKIN DİKTATÖRÜ OLARAK DEĞİL HALKIN VE HAKKIN HİZMETİNDE BİRİ OLARAK GÖRÜYOR… KİBİR SAHİBİ DEĞİL… MÜTEVAZİ, KİŞİLİKLİ VE ASALETLİ… NE DERSENİZ DEYİN. BUMEMLEKETE İKİNCİ BİR ABDULLAH GÜL GELMEZ. Sayın Cumhurbaşkanım. Sana en derin sevgilerimi sunuyorum. Siz böyle sizin hakkınızda atıp tutan iftira atan ve sizi çekemeyen ateist, komunist, vatan haini, allahsız kitapsız kitleye aldırış bile etmeden yolunuzda yürüyorsunuz.

  63. mehmet yavuz kale said

    Doğru mu yanlış mı karar sizlerin
    Biz aklın durduğu çağda yaşadık
    Ben dinsizim diyen beyinsizlerin
    Din dersi verdiği çağda yaşadık.

    Baylar çalım sattı,bayanlar etin;
    Ar duvarı çürük,darbeler çetin.
    Modern putçuluğun şirkin zilletin
    Kemale erdiği çağda yaşadık.

    Bazan kör kilitler vuruldu dile
    Bazan armağanlar kazandı hile
    Homo’nun,komo’nun deyyusun bile
    İtibar gördüğü çağda yaşadık.

    Yabancısı olduk ilin obanın;
    Müdür ekmeğini çaldı çobanın
    Resmi dairede devlet babanın
    İpe un serdiği çağda yaşadık.

    Önümüz çileydi arkamız cefa
    Bir gün semtimize basmadı sefa
    Mürşidin müridin günde beş defa
    Günaha girdiği çağda yaşadık.

    Kimi hak adalet gördü düşünde
    Kimi devlet kuşu buldu başında
    Vatanseverin vatan dışında
    Hasretlik sürdüğü çağda yaşadık.

    Göz yumup izine düştük batının
    Tuttuk kuyruğundan haçlı atının
    Pamuk yumağının tüyün tütünün
    Nice baş yardığı çağda yaşadık

    Neler yıkmadık ki son olsun diye
    Harcadık günleri gün olsun diye
    Asker kaçağının şan olsun diye
    Askeri vurduğu çağda yaşadık.

    Dilendik savurduk doları markı
    Döndükçe aşındı düzenin çarkı
    Şalvarı,kasketi,gömleği,börkü;
    İhtiras sardığı çağda yaşadık.

    Başörtüsü yasak,Türk olmak günah;
    Sabır ver sabır ver Ey Gadir Allah
    Bulaşık basının her gün her sabah
    İslamı Yerdiği çağda yaşadık

    Görün halimizi biz insanların
    Tutsağı olmuşuz sui zanların
    Her zaman her yerde müslümanların
    Müslüman kırdığı çağda yaşadık.

  64. mehmet yavuz kale said

    Yalan-dolan ile devran sürmeyi

    Biz ne bilek beğim, böyükler bilir.

    Milletin başına çorap örmeyi

    Biz ne bilek beğim, böyükler bilir.

    Rüşvet vermek, rüşvet almak nasıl şey

    Hazineden para çalmak nasıl şey

    Terlemeden zengin olmak nasıl şey

    Biz ne bilek beğim, böyükler bilir.

    Erken palazlanıp erken ötmeyi

    Değirmenler kurup baş öğütmeyi

    Hele meydan meydan adam gütmeyi

    Biz ne bilek beğim, böyükler bilir.

    Anlamayız kopya nedir, asıl ne

    Perde, sahne, solo, koro, fasıl ne

    Deyyuslukta erkân nedir, usul ne

    Biz ne bilek beğim, böyükler bilir.

    Viski, votka çekip keyif çatmayı

    Dansöz kucağında stres atmayı

    Milleti bölmeyi, vatan satmayı

    Biz ne bilek beğim, böyükler bilir.

    Kaç tür hokkabazlık, kâhinlik varsa

    Kaç şeytanlık varsa, kaç cinlik varsa

    Dünyada ne puştluk, ne hinlik varsa

    Biz ne bilek beğim, böyükler bilir.

    Namussuzluk yapın derler.. yaparız

    El uzatır öpün derler.. öperiz

    Put gösterir tapın derler.. taparız

    Biz ne bilek beğim, böyükler bilir.

    Seyrettikçe ana-baba filmini

    Hissederiz baskısını, zulmünü

    Lisansüstü maskaralık ilmini

    Biz ne bilek beğim, böyükler bilir.

    Âdettir gerekmez mâluma ilâm

    Taklide günaydın, asıla selâm

    Ne ki hınzırlık var hâsılıkelâm

    Biz ne bilek beğim, böyükler bilir.

  65. mehmet yavuz kale said

    Kırılırda bir gün bütün dişliler
    Döner şanlı şanlı çarkımız bizim
    Gökten bir el yaşlı gözleri siler
    Şenlenir evimiz barkımız bizim

    Yokuşlar kaybolur çıkarız düze
    Kavuşuruz sonu gelmez gündüze
    Sapan taşlarının yanında füze
    Başka alemlerle farkımız bizim

    Kurtulur dil, tarih, ahlak ve iman
    Görürler nasılmış, neymiş kahraman
    Yer ve gök su vermem dediği zaman
    Sular her tarlayı arkımız bizim

    Gideriz nur yolu izde gideriz
    Taş bağırda, sular dizde gideriz
    Bir gün akşam olur bizde gideriz
    Kalır dudaklarda şarkımız bizim

  66. mehmet yavuz kale said

    HALİMİZ

    Nedir Allahım, nedir, bu diyarın şu hali?
    Bezginlikten ruhunu kaybetmiş bir ahali;

    Ve bir mecnun idare tamda hastanelik…
    Öyle davranışlar ki, destanlık, efsanelik…

    Ne bilgi , ne düşünce, ne gelenek, ne nizam;
    Anladıkları tek şey zam ve zam üstüne zam.

    Binada mukavemet hesabı var, bilmezler;
    Önün uçurum dersin, eğil bak; eğilmezler.

    Resmî geliri dörtse, gideri kırk, aile…
    Ahlâki-iktisadî, bu ne biçim hâile?

    İş mi; kullanılamaz insan gücünü ihraç!
    Millî aczi satarak elde edilen haraç..

    Bu iş, gâvurdan, milli acze kira istemek;
    Ben bir beygir gücüyüm, onu sen kullan demek!…

    Üstelik, gelen para küflendikçe kasada;
    Bataklıkla kuraklık, yan yana piyasada.

    Habire enflâsyonla sağlanan ödemeler;
    Ve üstelik bu vatan kalkınıyor demeler…

    Bir deli ki, avlanır, güya çıkarken ava;
    Ağız yolunu bilmez, kaşık çalar pilâva.

    Hepsinden baskını şu; Particilik gayreti!
    Kahramanları sahte, dünyaları iğreti.

    Alternatif, paralel, boş kelimelerden sis;
    Hepsinde “ben” dâvası; aşk ölü, vicdan hasis.

    Mehmetciğin sırtından birbirini gammazlar;
    Kıbrıs’ta köprü kurar, hükümet kuramazlar!

    Kurt , kuzu ve ot nasıl geçirilir karşıya?
    Oy boncuğu sürmenin tam zamanı, çarşıya!

    Bütün hesapları bu, bütün kaygıları bu!…
    Ve rejim ellerinde el sürülmez tabu.

    Örterler de toprak saçıp, köpek, kazuratını,
    Gezdirir mini etek köpeklik berâtını.

    İslâma serbest olan, camilerde mahpusluk;
    İman, fikir, ruh, lisan, suyu kesilmiş musluk.

    Kalpleri dinler sağır, klavuzluk eder kör;
    Dindara çağ dışı der, çağı bilmez profesör …

    Ruhsal, parasal, soyut, boyut, yaşam, eğilim…
    Ya bunlar Türkçe değil, yahut ben Türk değilim!

    Oysa halis Türk benim, bunlar işgalcilerim;
    Allah Türke acısın, yalnız bunu dilerim

  67. Hackledecem bu siteyi Allahsızlar Abdullah Gül’ü de vatan haini sanmış namussuzlar

  68. Recep Tayyip Erdoğan ” hadi bu adam gürcümü ne türk değil ama Ama Abdullah Gül hem türk hemde kayserili onuda beğenmiyonuz ne diyeyim.NİDENDİR BU DÜŞMANLIK NİDENDİR….Cumhurbaşkanımıza saygılı olun edepsizlik yapmayın….O ULUSUN CUMHURBAŞKANI …TÜRKÜN…TÜRKİYENİN…DEVLETİN….HEPİNİZİN…HEPİMİZİN….HERKESİN DEGİL…STALİNCİLERİN MAOCULARIN DEGİL…APONUN, ABDURAMANIN DEĞİL. KARATAŞIN DEGİL…O KAYSERİNİN OLDUĞU KADAR URFANINDA…ADANANINDA KOÇUN ADASININ DA CUMHURBAŞKANI …KARIŞTIRMAYIN…HADDİNİZİ BİLİN…TANRI TÜRKÜ KARUSUN….TANRI CUMHURBAŞKANIMIZI KORUSUN…

  69. GALİBİ said

    ya siz ne kadar yalancı ve sahtekarsınız… deweye diken insana siken yaraşır diye boşuna dememiş atalarımız… madem sevmiyorsunu akp yi, ALLAHIM SİZE AKP NİN YAPTIĞI HİÇ BİR AMA HİÇBİR İCRAATTEN YARARLANMAYI NASİP EYLEMESİN… allah sizin belanızı verecek bir gün.. burda olmazsa diğer tarafta.. tabi siz diğer tarafa inanırmısınız orasını bilemem… bu milletin, peygamberin, evliyaullahın, ALLAHIN laneti üzerinize olsun….

  70. cCc said

    ahdullah gül saman altından su yürütüyor.şuan islam halifeliği hayla türklerde ve türk halifesi ahdullah gül yazıklar olsun bize ermeni adamı c.başkanı yaptık bu adam ermenistana giderek bizi küçük düşürdü itibarımız kalmadı ermistan istanbul kadar biyer koskocaman türkiye c.başkanı ermenistana gidiyo allah belanızı versin ne hakkınız var türk milletini küçük dşürmeye erdoğan desen aynı bkun laciverti oda aynı abd uşağı ülkeyi satan şerefsizin teki

  71. cCc said

    arkadaşın teki özalıda savunmuş özal bu ülkeyi satan iki tane adam var biri tayip biri özal özal bize ihanetin kralını eden adam abd nin köpeği kürtleri başımıza musallat eden adam saddam kürtleri tek tek vururken özal kurtardı kürtleri saddamı devirmek istedi abdyle iş birliği yaptı sonucundada saddam pkkyı ırakta barındırdı 92 yılında şimdi 2009 hiç bi değişiklik yok sadece özal yerine tayip var

  72. türkiye cumhuriyetini ne yazık ki şu anda bir vatan haini temsil ediyor türklüğünden utanan bir adam müsvettesi ruhum acıyor 25 mart 2009

  73. Özgür said

    Kürdistan’ın resmen kurulduğunu ilan eden, Türklük’e en büyük zararları veren, vatanı ABD, İsrail, Araplar ve AB’nin eline teslim eden, her zaman güler yüzü ile görünüp, kamera arkasında en büyük haysiyetsizliği yapan (ne yazık ki) güzel ülkemin Cumhurbaşkanı! Cumhuriyet’i reddeden bir insan nasıl olur da Cumhurbaşkanı olabilir?! En büyük özelliği (kardeşi Tayyip gibi) önce sözü söyleyip, sonra da “aaa, öyle mi dedim?” ayağına yatmak! Biz millet olarak böyle salak olduktan sonra, böyle insanlar daha çoook başımızda olur!

  74. Yunus Rahat said

    Su yaptiginiz yorumlar nedir .nedir bu kin ve nefret size gore hepsi vatan haini oylemi asil bu insanlara basbakana cumhurbaskanina laf atanlar hakiki vatan hainidirler.ne yazikki bu millete hizmet edenler hor ve hakir goruluyor aslinda haketmiyorsunuz hizmetleri oburleri gibi keske hortulasaydilar peskes cekseydiler o zaman vatanist olurlardi zihniyetcileri.

  75. ABDULLAH TUĞBAY said

    ey MİLLET size şanlı urfadan sesleniyorum ben dinci değilim ataist değilim kürt değilim alevi değilim laz ve çerkez de değilim ben İNSAN ım gelin KARDEŞÇE yaşayalım bu ölümlü dünyada bu gün varız yarın yokuz öteki dünyayıda unutmayalım her kesin görüşüne saygı duyalım sadece bedenimizde 3 şey bulunsun VİCDAN MERHAMET VE ALLAH KORKUSU zaten bunlar bir insanın bedeninde yoksa o insan dan her şey beklenir bunu unutmayın slm ŞANLI URFADAN ABDULLAH TUĞBAY, ANADOLU TARAFTARLAR FEDERASYONU GENEL BAŞKANIve GENÇ ŞANLI URFA SPOR TARAFTARLAR DERNEK BAŞKANI abdullahbaskan63@hotmail.com

  76. burcu said

    ey millet size bir tavsiyem var…ister okuyun ister okumayın ama okumanızı isterim. gelin bu dünyada mutlu yaşayalım kavga küst olmasın.hepimiz mutlu yaşayalım size tavsiyem bu. şimdiden okuyanlara teşekür ederim…

  77. ÇOKMULAZIM said

    ulan akp ciler size sadece 2 şey sölerim 1)LAn it oglu itler ilk önce tayyibin nsl bi serefsiz oldugunu bilin sonrada Atatürk’ü anlamaya çalışın..2)anlayamıosanız siktirin gidin.!

  78. celal koca said

    çokmulazım bu sözlerim sanadır it oglu it olan sadece sen olabilirsin terbiyesiz insan ulan dizinize gözünüze dursun akp hükümet olalı senin gibil ermeniler çeteler ergenokoncular ortaya çıktı akp gelmeseydi türkiye bitmişti şu anda başımızda enazından imanlı kişiler var elhamdülillah biz neye layık olursak allah c.c bizi onunla yöneltir ben bir kayserili olarak hem cumurbaşkanımla hemde gurur duyuyorum allah yad ve yardımcısı olsun çokmulazım sana diyorum artık senin gibilerinin sonunuz gelmiştir siz saldıracak yer arıyorsunuz istesenizde istemesenizde artık abdulah gül sizinde cumhur başkanınız ve türkiyeninde artık adam olun adam sayın cumhur başkanımla gurur duyuyorum allah yardımcınız olsun sayın cumhur başkanım ben kayseri hacılar karpuzseki köyünden celal koca vatan için çalışanın allah yardımcısı olsun saygılarımla

  79. celal koca said

    kula bela gelmez kul azmadıkça kul çilesini çekmez hak yazmadıkça bugüne kadar abdullah gülün neden baçıgını bulamadınız

  80. MEHMET OĞLU MEHMET said

    ULAN SALKLAR ULAN SOYSUZLARTOPLULUĞU OLAN PİÇOSTAKİSLER GIRGIRYANÜSLER BİRKESİMİZ TÜRKLÜ(FAŞİZİM)DİE BİR KÖPEK (BOZKURT)
    PEŞİNETAKIMIŞ DİYER BİRBÖLÜMÜNÜZ ULUSALCILIK (KOMİNİZİM)DİYE RUS
    LENİNCİLERSİNİZ ŞİMDİDE ATATÜK VE VAANSEVERLİK DİYE YEDİNİZ YILLARCA YETERARTIK DİYEN BİRİLERİ %47.6 MİLLET ADINA OYALMIŞ BİR PARTYİ VE ONLARI SEÇTİYİ CUMHURBAŞKNINI HAYİNDİYE SOYSUZ PİÇOSTAKSLERSİNİZ OYASA BİRYOĞUNUZN BABASI YADAA DEDESİ VATNINI NAMUSUNU BIRAKI KAÇARAK (GÖÇMENOLARAK) TÜRKİYEYE SIĞINMIŞLARDIR
    KİMİ BATI TRAKYADAN KİMİ KAFKSYADAN GELEN MÜSLÜMAN TÜRKÜBİLE DEYİL
    SÜNNESİZ KEFRELER LAİKLİK TE BALGİBİ DİNSİZLİKTİR ATAYİZİMDİR PUTPERESLİKTİR…
    ÖRNEYİN; BİZ ATATÜRKÜ ÇANAKKALE SAVAŞINA KATILMIŞ GAZİKMUTANOLARAK RAHMETLE DUA İLE ANARIZ SİZ İSE ÇIKARLARNIZ İÇİN PUTLAŞTRIR TAPARSINIZ …

  81. MEHMET OĞLU MEHMET said

    YILLARCA YETERARTIK DİYEN BİRİLERİ %47.6 MİLLET ADINA OYALMIŞ BİR PARTYİ VE ONLARI SEÇTİYİ CUMHURBAŞKNINI HAYİNDİYE SOYSUZ PİÇOSTAKSLERSİNİZ OYASA BİRYOĞUNUZN BABASI YADAA DEDESİ VATNINI NAMUSUNU BIRAKI KAÇARAK (GÖÇMENOLARAK) TÜRKİYEYE SIĞINMIŞLARDIR
    KİMİ BATI TRAKYADAN KİMİ KAFKSYADAN GELEN MÜSLÜMAN TÜRKÜBİLE DEYİL
    SÜNNESİZ KEFRELER LAİKLİK TE BALGİBİ DİNSİZLİKTİR ATAYİZİMDİR PUTPERESLİKTİR…
    ÖRNEYİN; BİZ ATATÜRKÜ ÇANAKKALE SAVAŞINA KATILMIŞ GAZİKMUTANOLARAK RAHMETLE DUA İLE ANARIZ SİZ İSE ÇIKARLARNIZ İÇİN PUTLAŞTRIR TAPARSINIZ …
    HAAA!! BENİSORACAK OLURSANIZ GÖZÜKANLI GÖĞSÜ KILLI MEHMEDİN OĞLUYUM EVLAT

  82. HIDIR DAYI said

    EY MİLLET SİZE BİR SORUM VAR İSTANBUL ÜNİVERSİTESİNİ KİM KURMUŞ * HİÇ MERAK ETTİNİZMİ EYER BU SORUNUN CEVABINI BULURSANIZ İŞİN ASLINI ÇÖZERSİNİZ BÜYÜKLERİMİZ TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ KURARLARKEN NE ATEİZM ,NE ULUSALCILAR ,NE ERGENEKONCU LAR VARDI GERÇEKTEN BİZ ÇANAKKALE Yİ GEÇİLMEZ DEDİK AMA DIŞARIDAN ALDIGIMIZ GÖÇLER ARSINDA ÇOK VATAN HAİNİ DE SIZDI ŞİMDİ O HAİNLER KENDİLERİNİ VATANIN GERÇEK SAHİBİ BU MİLLETİN EVLATLARINI DA İHANETLE SUÇLUYABİLİYORLAR EH NE DEYİM BU MEMLEKETE ATATÜRK,ÜN ÖLÜMÜNÜ FIRSAT BİLİP KENDİ RESMİNİ PARAYA BASAN EZANI DEYİŞTİREN İNÖNÜ GİBİ ŞEREFSİZ KÖPEKLERDE YÖNETMEYE ÇALIŞMIŞTI

  83. eda said

    abdullah gülün bildiği doiller nedir

  84. inadına sayın abdullah gül çünkü o gül gibi insan………Rabbim onu başımızdan eksik etmesin.Tayyip Babayı da…….

  85. vatanımıza sahip çıkalım arkadaşlar herkes millet iradesine saygı göstersin ben dinsizlerin ülkemi yönetmesine saygı gösteriyosam herkes de Abdullah güle saygı göstersin

  86. mahmut said

    bana bakın cumhuriyetçi kardeşlerim eğer ayağa kalksa hepinizin kellesini keserdi ibret olsun diye ben akpli değilim ama size iki çift lafım var siz cumhuriyetçiyiz diyen arkadaşlar Atamın arkasına saklanıpta bu ülkeyi parçalamaya çalışan arkadaşlar bakın avrupada örtülüsüde örtüsüzüde aynı okulda aynı sokakta kimsenin sesi çıkmıyor sizler burda akparti yok gök parti onlarla uğraşırken adamlar ermeni tasarısını parlementoda onayladılar şimdi biz ermenileri katletmiş olduk tam tersi olmuştu aslında, size oyuncağı vermiş kafir partilerle uğraşmaya devam edin sakın ayıkmayın daha memleketi elinizden alınca kafir o zaman sizi partilermi kurtaracak..artık ayık olun ve bu kafire karşı önlemlerinizi almaya başlayın ..niye bizim parlementoda ermeni tasarısı geçmedi yani ermeniler türkleri katletti diye bir olalım bizde bunun parlementoda geçmesine destek verelim……….bırakın parti kavgasını…..kafir bizimle oynuyor ….başta hangi parti olursa olsun doğruya doğru yanlışa yanlış demek lazım benim laik kardeşlerim anladınızmı dindar cumhur başkanı bu memleketi yönetemezmişte ne biliyim neymişte bizimkiler yönettide ne oldu çokmu güzel devlet yönettiler……..aklınızı başınıza devşirin

  87. mahmut said

    atmın adını her yere sokupta onu mezarda rahatsız edip durmayın ayakta olsa arkasına saklanıp iş çevirenlerin hepsinin kellesini keserdi deniz baykal mesela adam tutmuş bayan millet vekilini elden geçirmiş bu cumhuriyetçilikmi laiklikmi devletçilikmi milliyetçilikmi halkçılıkmı yoksa seni halladeyimde vekil yapayımmı hangisi

  88. mahmut said

    yazılanların hepsini okudum gülüyorum yav çocuk gibi yok bizim evimiz orası yok sizin değil bizim evimiz der gibi parti kavgası var.. dileğen dilediği gibi yaşar kimse kimseys bişey deme hakkı yok bu memleketi koruyalım hepimize istediğimiz gibi yaşayacak toprak çok yetrki bu vatanı koruyun

  89. nanan said

    yorumcuların………. kuyum

  90. şinasi said

    Yazacaklarımdan dolayı sizleri bir kardeşiniz dostunuz olarak kırarsam şimdiden hakkınızı helal ediniz diyorum.
    Boşuna yırtınmayın.
    Her şey olacağına varır.
    Bu ülke hepimizin.
    En azından herkes birbirine saygılı davransın.
    Yarın bir gün savaş olsa bize savaş açan diğer milletler ülkemizi istila etse sen müslümansın yok sen müslüman değilsin diye ayırt etmezler.
    Türk diye veya Türkçe konuşuyoruz diye veya en azından bu ülke toprakları üzerinde yaşayanlar müslüman diye inanın hepimizi öldürürler.
    Atalarımız ne demiş
    Domuzdan post , düşmandan (yani diğer milletlerden) dost olmaz.
    Müslüman ve Türk toplumu içinde olan milletlerden başka dostumuz yoktur.
    Bunun için referans için dönüp geçmişimize bakmamız yeterli olur.
    Daha dün diye bileceğimiz 50 yıl , bilemdiniz 100 yıl önce bizi yok etmeye çalışmadılar mı?
    Sorarım sizlere
    Dünya da her platformda mesala sporda veya Dünya siyasetinde Türk veya müslümanız diye bizi ağalamıyorlar mı? bizlere barbar demiyorlar mı?
    Bizi açıkça birbirimize düşürmeye çalışmıyorlar mı.
    Bunu görmek bu kadar zor mu? sorarım sizlere
    Erzincan Kemahlı
    kalın sağlıcakla vesselam.

  91. eda said

    abdullaah gül malatyalıdır annesi kayserili..

  92. eda said

    abdullah gül malatyalıdır annersi kayserilidir.

  93. vatan said

    Sizler turkıye nin gelismesini cidden istemiyorsunuz , simdi daha iyi anlıyorum. koskoca devlet buyugune bu kadar hakaretler.. yazıklar olsun…

Yorum bırakın